Blok 74
info-stream betrokkenen

<email>  {whatsapp}  [telefoon]  (post)

fase 1, Stap 4

over de onderzoeksopdracht
en aanbiedingen offerte

 23-8-2020 / BVL B / Frank van Lier
  beantwoording resterende vragen
<email>

Eleonora:
Met betrekking tot de offerte van BVLB. Eens om te kiezen voor dit bedrijf.
Maar voor mij is het niet duidelijk wat de totale kosten nu precies zullen zijn bij BVL. Ik mis een heldere specificatie van de variabele kosten.
Wat betekent bijv.:
"In de aanbieding opgenomen verrekenbare posten bij Fase 2:
Analyse houtmonsters 4 stuks (SHR) € 1.550,00 incl. BTW".

FvL:
Het exacte aantal houtmonsters wat geanalyseerd wordt is afhankelijk van de kwaliteit van de houten palen. Immers bij categorie 3, conform de tabel in de richtlijn van F3O, zullen de monsters worden geanalyseerd, soms ook bij een andere paal indien palen onderling een zeer afwijkende uitslag geven. We zijn nu uitgegaan van 2 houmonsters per put. In het algemeen worden er eerder minder houtmonsters geanalyseerd dan meer, vandaar de aanname. Nog lastiger maakt het dat het 1e monster bij SGR in verhouding duur is (is inclusief rapportage). Ieder volgend monster kost 225,-- x btw. Dus afgerond 275,-- incl. BTW.

Betekent dat, dat bij het niet analyseren van de houtmonsters deze post eruit valt en het totaalbedrag hiermee verminderd wordt?

Helemaal correct.
Om de procedure aan te geven. Wij doen het onderzoek conform het protocol. De gemeente beoordeeld het conceptrapport en wordt daarna definitief gemaakt Zodra dat is gebeurd, wordt de offerte van BVL aangepast naar de werkelijke uitgevoerde situatie en wordt de subsidie berekening hierop aangepast. Waarna wij de subsidie aanvragen en de overige bedragen factureren naar de eigenaren conform de verdeelsleutel subsidieberekening of een eigen voorstel vanuit het blok.
Ik hoor graag hoe jullie blok dit hebben geregeld. Veel blokken zorgen ook vaak dat de eigen bijdrage door iemand verzameld wordt en er 1 factuur naar deze persoon gaat.
Deze methodiek heeft als voordeel dat als blijkt dat er bijvoorbeeld een 3e inspectieput nodig blijkt dat deze meegenomen kan worden in de subsidieberekening. Andersom al er maar 1 put gegraven kan worden komt er weer geld terug.

Wat ik mis in de omschrijving van de werkzaamheden is het in kaart brengen van omgevings-factoren die van invloed kunnen zijn op het functioneren van de fundering.
Een werkzaamheid die bij Geomet wel vermeld staat.

Omgevingsfactoren is van de situatie afhankelijk en is dus lastig specifiek aan te geven. Ik ben benieuwd hoe Geomet dit omschrijft. (volgens F3O = Visuele inspectie van de locatie)
In het grootste deel van de onderzoeken zijn er geen omgevingsfactoren aanwezig. Waar aan gedacht moet worden in het reeds/ nog te vervangen van een riool. Bouwwerkzaamheden in de buurt. Verkeersdrempels in de straat. Recente ophogingen straat.


Agaath:
Subsidie wordt geregeld via BVLB. Het funderingsonderzoek gaat om blok 74, bestaande uit 5 panden. Maar waar sturen we het formulier naar toe? Is 2 fasen ook 2 facturen? Is de verrekening gezamenlijk of individueel? Het formulier suggereert het te sturen naar de gemeente / dat geeft verwarring.

De 2 fasen is op verzoek KCAF. Jullie zijn de 1e offerte die opdracht gaat worden via KCAF. Ik zal bij KCAF informeren hoe zij dit zien.

Normaliter gaan de getekende intentieformulieren naar ons. Indien we ze allemaal hebben ontvangen gaan we de subsidie reserveren en krijgen wij van de gemeente de recente berekening. Deze delen wij eerst met de opdrachtgevers om niet voor verassingen te komen staan. Immers gemeente berekend de kosten over de aantal eenheden volgens de BAG. Wat wel eens tot bijzondere resultaten kan leiden.

Er komen 2 putten aan de voorzijde in overleg met de opdrachtgever. Wie is dat in dezen?

Aan de hand van fase 1 bepalen waar we willen en kunnen graven voor fase 2.
Als wij dit weten zullen wij in overleg treden met de betreffende eigenaar van de betreffende woning/woningen of we daar kunnen graven.

Er zijn meer dan 5 eigenaren/opdrachtgevers. Wie vertegenwoordigt alle eigenaren en in hoeverre hebben zij daar invloed op? Niemand zit op een put voor/ in of achter zijn huis te wachten.

Er zal helaas toch gegraven moeten worden. We houden wel rekening met de situatie, vandaar ook de term “kunnen” graven en met toestemming van betreffende eigenaar. Wij proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken.
Is het niet logischer dat de uitvoerder kijkt waar het meeste informatie te vinden is?
Ik neem aan dat bedoeld wordt waar gegraven wordt. Klopt we kijken waar we willen graven en dan kijken waar we kunnen graven.


"Het bepalen of de tussenbouw muur is gefundeerd of wordt ondersteund door een stalen ligger." Hoe wordt dat gedaan, voordat er een put is gegraven?

Dit gaat vooral over de opbouw van de aanwezige fundering. Er zijn funderingen maar er een dragende tussenmuur is en er zijn funderingen waar de tussenmuur op liggers wordt opgevangen. Dit wordt zichtbaar bij archiefonderzoek of de visuele opname
Wat wordt bedoeld met "aangeven van resterend dragend oppervlak?"
Dit betekent de oppervlakte van de funderingspaal die nog voldoende draagvermogen heeft om de woning te dragen.


Daarnaast wordt er gesproken over mogelijk extra putten (met prijzen incl), maar daaronder er worden ook andere posten aangegeven, zonder prijzen. Op zo'n manier is nog niet duidelijk wat het geheel kan gaan kosten en is het eigenlijk een open offerte.
De opties zijn specifiek gevraagd bij de offerteaanvraag. Als het goed is heeft de concurrent deze ook af moeten prijzen

Over de open offerte, zie antwoorden bij de 1e vragen.


Jan:
De straatzijde van de panden ligt 70 cm hoger dan de achterkant/tuinzijde. De benedenvloer is van beton en rust naar mijn weten op de grond. Is dat van invloed op kosten ‘veldwerk’?

Valt in de categorie waar kunnen we graven.


In Fase 2 wordt eenmaal gesproken van 2 putten aan voor- en achterzijde (= 4?) en bij de prijsvorming over ‘Uitgangspunt fase 2 is het graven van 2 inspectieputten’ (= 2?)

In Fase 2 staat omschreven:
• Het graven van 2 funderingsinspectieputten aan de voor- zij of achtergevel of indien mogelijk in de kruipruimte. Dit betekent dus 2 putten op nader te bepalen plaatsen. (voor- zij- of achtergevel)

Is er al een tijdsplan te verwachten bij instemming vóór eind augustus ?

Als alle intenties binnen zijn, de subsidieberekening is gemaakt en allen mee akkoord zijn, zal hij worden ingepland. Schat nu in uitvoeren werkzaamheden in November 2020



KCAF-suggestie:

Bij het onderzoek zou een bewoner als “meekijker” kunnen functioneren om bijvoorbeeld bepaalde vragen te kunnen bewaken en processen te communiceren van BVLB naar bewoner en v.v.

Meer voor KCAF. Wat wij altijd prettig vinden in een contactpersoon per blok. Welke bij dit blok aanwezig is. Deze kan als het moet zijn buurman aanspreken en afspraken coördineren.

Complimenten voor dit document.
Ik kan nu alle vragen in 1x beantwoorden naar allen.
Wat wij nu wel prettig vinden is dat er dezelfde uitvraag gaat naar alle partijen, zodat de opdrachtgever beter kan vergelijken. Soms moesten we een offerte ook 3x aanpassen.
Ook hadden we de afgelopen tijd ook last van hadden dat eigenaren alle onderzoeksbureau’s vroegen om een offerte. (projecten met 8 offertes!).
Ik begreep van KCAF dat ze nu per blok 3 offertes vragen. Maar dat kunt u beter zien dan ik.
Hopend hiermee de vragen te hebben beantwoord.

P.s. ik las in het andere document dat er bij een VVE al een “
funderingsonderzoek” lag.
Graag ontvangen wij deze, aangezien er archiefonderzoek gedaan moet worden en oude onderzoeken horen daarbij.


Met vriendelijke groet,
Frank van Lier

P.S. jvh: Het funderingsonderzoek betreft het Gideonrapport door Van der Zwet:
Funderingsonderzoek_3022BL50 is via email toegzonden.


Woonbron On Hold

<email jvh>  2020-11-17
Aan:
BVLB, Frank van Lier  Onderwerp: Opstart Fase 1, Stap 4



Geachte Heer van Lier,

Op verzoek van de eigenaren Blok 75 heb ik me ook voor de volgende fase beschikbaar gesteld als contactpersoon voor het funderingsonderzoek.
In ons laatste schriftelijk contact stelde U, de werkzaamheden in november aan te vangen.
Bent U al in staat, iets concreter aan te geven, wat de planning zal zijn?

Naar mijn idee moet er namelijk vóór aanvang van de werkzaamheden een machtigingsverklaring van de betrokken eigenaren worden ingediend bij de gemeente.

Graag hoor ik van U.

Met vriendelijke groet,  Jan A.M. van Hensbergen
 


2020-11-18
<
email bvlb.nl> Frank van Lier <Opstart Fase 1, Stap 4>

<email kcaf  d.dejong>
Verzonden: dinsdag 17 november 2020  
Aan: Frank van Lier
Onderwerp: Re: Opstart Fase 1, Stap 4

Dag Frank, wij staan in hold ivm de reorganisatie; ik stel voor te checken bij de Gebiedsmanager, Rosanne Snikkers; e: rsnikkers@woonbron.nl; mvrgr Dick de jong

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Op 17 nov. 2020 om 21:53 heeft Frank van Lier <f.vanlier@bvlb.nl> het volgende geschreven:

Geachte heer de Jong,

Is er wat te zeggen over blok 74 Burgemeester Meineszlaan inzake Woonbron.
De bewoners hebben intentie voor offerte BVL.
Echter een ieder dient de machtiging voor subsidie nog in te vullen. Ik begreep dat Woonbron nog moet kiezen waar ze wel en niet mee meedoen.

Is er duidelijkheid voor dit blok?
Gr. Frank van Lier

 


<email jvh> 2020-11-19 23:42
Aan: 
Woonbron, R. Snikkers 
 
KCAF, D. de Jong

Geachte Woonbron en KCAF,

Enige maanden terug stuurde ik U de evaluatie van de voorfase Funderingsonderzoek Blok 74. Ik meende, dat in dit door de gemeente geëntameerde onderzoek de schakel "eigenaren/bewoners" de zwakste zou zijn. Vandaar die evaluatie met een Stand van Zaken bij het ingaan van de volgende fase. Ik ging er daarbij van uit, dat Woonbron de regie had overgedragen aan het KCAF en dat een voorkeur was uitgesproken voor BVLB als uitvoerder van dit onderzoek voor Blok 74.

Vandaar dat ik in goed vertrouwen mijn buren van Blok 74 heb voorgesteld KCAF in deze te volgen.

Nu begrijp ik uit een email van KCAF aan BVLB, dat alles "in hold" staat in verband met een reorganisatie.
Betekent dit nu ook, dat BVLB even 'stand by' gezet wordt?

Graag hoor ik van U, hoe U de voortgang ziet in verband met de gemeentelijke ondersteuning/subsidie.

Met vriendelijke groet,  Jan A.M. van Hensbergen


<email jvh> 2020-11-26
Aan:
Woonbron, R. Snikkers
Betreft:
Meineszlaan 48, Funderingsonderzoek


Geachte Woonbronmedewerker,

Vorige week zond ik U een email in verband met de onverwachte stagnatie die wij ervoeren in de voortgang van Blok 74, de panden nrs. 48, 50, 52, 54, 56, aan de Burg. Meineszlaan te Rotterdam.
Van het KCAF vernamen wij, bij monde van de heer D. de Jong, dat U de regie voor de panden in handen hebt gegeven van het KCAF. En van de BVLB, het bedrijf dat ingeschakeld zou zijn voor het onderzoek, vernamen we bij monde van de heer F. van Lier, dat het KCAF 'on hold' staat.

Wij verkeerden met de panden 50 t/m 56 in de veronderstelling dat U met pand 48 zou participeren in het onderzoek dat in november zou kunnen beginnen.
U begrijpt hopelijk, dat wij graag snel van U vernemen, hoe U het een en ander inschat.

In beleefde afwachting van uw reactie verblijf ik, met vriendelijke groet,
Jan A.M. van Hensbergen



<email jvh> 2020-11-28
aan: Woonbron / Voortgang Blok 64


Hallo, Mark,
Kun je mij misschien vertellen waar de stagnatie vandaan komt met betrekking tot het onderzoek Blok 74, Meineszlaan Rotterdam?
Van BVLB-onderzoeksbureau begrijp ik dat KCAF 'on hold' is, maar dat zegt me weinig. En van Dick de Jong en van Woonbron krijg ik ook geen bericht.

Ik hoop, begin volgende week van je te horen. Ondertussen, prettig weekend en met vriendelijke groet,  Jan A.M. van Hensbergen


 

 


<email kcaf> 2020-12-01  
   D. de Jong
aan Blok 74

Geachte hr van Hensbergen,

Ik begrijp dat u nog steeds in afwachting bent van Woonbron of en wanneer deze funderingsonderzoek aan uw bouwblok wil doen uitvoeren.
In opdracht van Woonbron hebben wij voor diverse bouwblokken funderingsonderzoek aan panden van Woonbron voorbereid, en in samenhang met betrokken particuliere eigenaren/buren; dit in samenwerking met bureau funderingskracht.

Zo ook uw bouwblok;
Wij hebben medio september onze adviezen m.b.t. de keuzes ( n.a.v. gerichte selecties op basis van PvE’s) van onderzoeksbureaus bij Woonbron ingediend. Ons is toen mede gedeeld dat i.v.m. een reorganisatie binnen Woonbron het project on hold is gezet tot in de loop van 2021. Ook onze begeleiding stopte op dat moment.

Dat besluit is per email kenbaar gemaakt aan de betrokken bouwblokken.

Wij betreuren deze gang van zaken zeer, omdat er juist in een aantal blokken voldoende medewerking was voor funderingsonderzoek.
Ik heb vorige week dan ook aan Woonbron ( via kantoor Delfshaven, Kratonkade) gevraagd om voor het Nieuwe Westen en de funderingsonderzoeken een contactpersoon aan te wijzen, waar eigenaren terecht kunnen met vragen en opmerkingen. Men zou dat oppakken.
Tevens hebben wij aan Woonbron voorgesteld om toch mee te werken aan funderingsonderzoeken waar particuliere eigenaren klaar staan voor een dergelijk onderzoek. Dit om te voorkomen dat gereserveerde subsidies voor de particuliere eigenaren anders dreigen te gaan vervallen. Hier hebben wij nog geen reactie op ontvangen.

Het spijt mij dat dit zo loopt; maar hier hebben wij geen zeggenschap in.

Wij vertrouwen/hopen er echter wel op, dat er toch binnen afzienbare termijn groen licht komt voor medewerking aan funderingsonderzoek. Maar we zullen zien.

Met vriendelijke groeten,  Dick de Jong- KCAF


 <email jvh> 2020-12-09 10:33
 aan Funderingsloket
Rotterdam.

Hallo Han,

Volgens de afspraken, zoals die zijn vastgelegd in het evaluatierapport dat ik je 17 september stuurde, zou BVLB in november een offerte voor het onderzoek uitbrengen.
Toen bij het naderen van december nog niets werd vernomen, heb ik BVLB om informatie gevraagd. BVLB zocht hierop contact met KCAF, die liet weten dat het proces 'on hold' staat.

Nadere info van D. de Jong leerde mij dat de stagnatie wordt veroorzaakt door reorganisatie bij de Woonbron (eigenaar pand nr 48).
Ik heb KCAF en de Woonbron mijn ongenoegen hierover kenbaar gemaakt. Door de Woonbron zou ik nog worden teruggebeld, maar dat is tot heden niet gebeurd.

Wat adviseer jij ons, nu te doen:

Een dringende vraag van een van de eigenaren was:

Hoever kan de gemeente meegaan in uitstel van het onderzoek zonder risico dat de subsidie gevaar loopt?


Graag hoor ik van je.
Met vriendelijke groet, Jan.


 [telefoon gesprek han mettau #jvh 2020-12-14/11:15] 
 email<funderingsloket@rotterdam.nl>
 Ma 2020-12-14 15:32

Geachte heer Hensbergen,

Zoals net besproken.
Contactpersonen bij woonbron: LvP...@woonbron.nl en KvtH..@Woonbron.nl

Met vriendelijke groet, Han Mettau
Adviseur onderhoud gebruik Gemeente Rotterdam
Stadsontwikkeling Bouw- en Woningtoezicht


 <email jvh>2020-12-14
 Aan Woonbron:
Leon van Pelt & Koen van 't Hof


Geachte Woonbron Contactpersonen van Funderingsloket Rotterdam,

Met verwijzing naar de bijlage, evaluatie Voorfase blok 74 en Stand van Zaken Startfase, betreffende het funderingsonderzoek van de panden 48 t/m 56 van de Burg. Meineszlaan te Rotterdam, vraag ik uw aandacht voor het volgende:

Pand 48 is bezit van de Woonbron, die aanvankelijk via de heer Evsen en mevrouw Kruithof betrokken was bij eigenarengroep Blok 74. In maart 2020 deelde mevrouw Kruithof ons mee, dat het KCAF de coördinatie met betrekking tot alle Woonbronpanden zou gaan voeren en dat de Heer de Jong de regie had betreffend pand nr. 48 in Blok 74.
In september is na een evaluatie van alle activiteiten de stand van zaken beschreven en is in overleg met het KCAF offerte aangevraagd bij drie bedrijven, waarbij collectief de keuze is gemaakt voor BVL Bouwadvies. In november 2020 zou een plan van aanpak door BVLB worden aangeboden.

Toen eind november nog niets was vernomen, heb ik contact met BVLB gezocht. Mij werd toen via de heer van Lier van BVLB duidelijk dat er stagnatie was opgetreden bij KCAF/Woonbron. Beide heb ik aangeschreven. Alleen van KCAF kreeg ik de reactie, dat Woonbron via Mevrouw R. Snikkers het onderzoek 'on hold' had gezet wegens een reorganisatie. Daarna heb ik mevrouw Snikkers om toelichting gevraagd, doch niets te horen/lezen gekregen.
Op 2 december heb ik de woonbron gebeld via 088 9660400, de lijn voor eigenaren, met de vraag, of mevrouw Snikkers mij zou kunnen terugbellen. Dat zou aan haar worden doorgegeven. Tot op heden heb ik echter geen reactie mogen ontvangen.
Ook KCAF heeft in een email de woonbron verzocht, met de Blokken die de voorfase al hadden afgerond, het project door te zetten.

Ik hoop, dat U kunt begrijpen dat wij van Blok 74 ons niet serieus genomen voelen, dat Woonbron als professionele participant zowel op de evaluatie van de Voorfase als op de Stand van Zaken niet heeft gereageerd.

Graag horen wij op korte termijn van U, hoe die vork aan de steel zit, daar we overwegen, de overige eigenaren binnen Blok 74 te adviseren, zonder U verder te gaan.

In beleefde afwachting verblijf ik, met Hoogachting en een vriendelijke groet,

Jan van Hensbergen, coördinator Blok 74.
 


   <email L van Pelt, Woonbron>  
  Voortgang Blok 74
Do 2020-12-17 10:35 

Geachte mijnheer Van Hensbergen,

Het spijt me te moeten lezen dat u zich niet serieus genomen voelt, maar heb hier gezien uw relaas begrip voor.
De uitleg van het KCAF met betrekking tot de pas op de plaats van Woonbron als het gaat over participatie binnen de verschillende funderingsprojecten klopt.
De beheer portefeuille van Woonbron binnen de aandachtsgebieden voor funderingsherstel is zo omvangrijk dat het maken van gewogen keuzes erg belangrijk is. Om deze reden zal binnen Woonbron worden ingezet op een goede interne projectbegeleiding.

Over het verloop van dit proces kan ik u echter niet nader informeren.
Ik heb mijn reactie in kopie gestuurd naar de manager Onderhoud, de heer Koen van ’t Hof, die u wellicht nader kan informeren

Met vriendelijke groet, Leon van Pelt, Projectleider Woonbron


  <email jvh> 2020-12-18 
 aan:
Blok 74

Geachte Blokgenoten,

Zoals jullie ongetwijfeld nog weten, zou in november een eerste aanzet gegeven worden door BVL-Bouwadvies voor onderzoek naar de fundering. Toen tegen het eind van die maand nog niets was vernomen, heb ik contact gezocht met BVLB en heeft Frank van Lier mij via een email van KCAF laten weten, dat door een reorganisatie bij Woonbron het project Blok 74 'on hold' was gezet.
Nadere informatie kon ik -ondanks 2 pogingen- via Woonbron niet achterhalen. Van KCAF kreeg ik nog een afschrift aan Woonbron met het verzoek, de min of meer afgeronde projecten, zoals het onze, te laten doorgaan. Ook daar heeft Woonbron tot nu toe niet op gereageerd.
Via Han Mettau, van Bouw- en Woningtoezicht/Funderingsloket Rotterdam heb ik twee nieuwe contactpersonen Woonbron gekregen. Deze heb ik aangeschreven. Eén van hen heeft inmiddels gereageerd, maar die heeft op dit terrein geen beïnvloedingsruimte. Van de ander is nog niets vernomen.

Dit kan betekenen, dat we op korte termijn zelf een besluit moeten nemen met betrekking tot de 2 opties die ik Han Mettau heb voorgelegd
Afwachten tot Woonbron weer actief is en het project gezamenlijk doorzetten
Woonbron niet storen en met de panden 50, 52, 54 en 56 een nieuwe keus maken uit de door KCAF gecertificeerde bedrijven.
http://www.kcaf.nl/erkenningslijst/

Met Han Mettau heb ik besproken of dit uitstel het subsidie van de gemeente in gevaar brengt. Dit is niet het geval. Hij meent dat de kosten voor 4 panden ongetwijfeld wat hoger uitvallen, maar dat het merendeel van de kosten door de gemeente gedragen zal worden.

Begin januari hoop ik jullie aan te schrijven met een concreet voorstel voor continuering. Ondertussen kunnen jullie je alvast informeren via de erkenningslijst van KCAF hierboven en de hieronder genoemde map op onze website.

Jammer, dat Woonbron en KCAF op Evaluatie Voorfase & Stand van zaken Blok 74 niet eerder hebben gereageerd, maar we laten ons niet uit het veld slaan.

Van harte hoop ik, dat de decembermaand voor jullie nog prettige dagen in petto heeft en wens ik allen een voorspoedig 2021.

Met vriendelijke groet, Jan de buurman.


  <email> neo realo / Zo 2020-12-20 11:02 
  aan:  blokgenoten,



Heel erg bedankt voor deze update Jan.

Wat een bizarre situatie. Redelijk ongehoord dat men vanuit KCAF en Woonbron niet het fatsoen heeft gehad om ons te informeren. En dat je zoveel moeite hebt moeten doen om erachter te komen hoe de vork in de steel zit. Wederom bedankt voor dit uitzoekwerk.

Begrijp ik het nu goed dat we weer terug bij af zijn? Dat we weer bedrijven moeten selecteren uit de lijst van de gemeente, offertes moeten vragen, die weer moeren wegen en een keuze moeten maken voor de uitvoering van het onderzoek?

Mijn voorstel is om:

  1. de gang van zaken bij de gemeente aankaarten en vragen of subsidie mogelijk is nu Woonbron op deze wijze is afgehaakt;

  2. daarbij ook de handelwijze van KCAF aankaarten;

  3. indien subsidie mogelijk is snel doorgaan;

  4. BVL-Bouwadvies vragen of zij op korte termijn kunnen starten met de werkzaamheden;

  5. indien dat kan, BVL-Bouwadvies vragen de offerte aan te passen aan deelname 4 panden en Woonbron eruit;

  6. als rekensom 'kosten - subsidie' ongeveer gelijk blijft in zee gaan met BVL-Bouwadvies;

  7. Woonbron aansprakelijk stellen voor eventuele oplopende kosten;

  8. Ook KCAF hiervoor aansprakelijk stellen;

  9. Woonbron er op wijzen dat zij mede verantwoordelijkheid dragen voor de gezamenlijke fundering en niet op deze wijze uit dit gezamenlijke project kunnen stappen.

  10. Voortaan rechtstreeks met BVL-Bouwadvies corresponderen en KCAF en Woonbron alleen in de cc meenemen.

Mij lijkt het niks om weer helemaal overnieuw te beginnen. De tijd tikt door en de prijzen lopen alleen maar op. Hoor graag hoe jullie hier tegen aan kijken.

Met vriendelijke groet, Els


  <email> Agaath Rosekrans / Zo 2020-12-20 14:27 
 
aan:  blokgenoten 

Ik ben het met Els eens : liever niet weer opnieuw beginnen.
Graag doorgaan en Woonbron en KCAF aanspreken op hun gedrag en aansprakelijk stellen
voor de niet gemelde vertraging en verhoogde kosten die hun terugtrekken voor ons meebrengt.

Het is te gek dat een partij, die heeft toegezegd dit samen met ons te willen doen,
die zich vooraan in de gelederen stelde bij het uitzoeken van een onderzoeksbureau,
nu afhaakt zonder ons daarvan op de hoogte te stellen en mogelijk gratis mee wil liften
met het onderzoek.

Is het niet zo dat de gemeente kan "afdwingen/verplichten" dat zij mee moeten doen
bij dit onderzoek?
Met een vriendelijke groet en de beste wensen voor het komende jaar,

Agaath Rosekrans, BML 52 b


  <email jvh> Vr 2021-01-08 11:01 
 
aan Woonbron: AM Kruithof & M. Evsen 

Geachte Anna Maria en Mehmet,

Vorig jaar hebben we enige malen contact gehad in verband met het funderingsonderzoek Burg Meineszlaan 48 t/m 56.

Pand 48 is in het bezit van de Woonbron en na enige maanden werd de regie in deze overgedragen aan het KCAF in de persoon van Dick de Jong.

De Voorfase van dit project is in september 2020 afgerond en in goed overleg is besloten offertes aan te vragen via het KCAF (zie evaluatie). Gekozen is daarna voor de offerte van BVL Bouwadvies, die in november het onderzoek zou opstarten.

Toen eind november nog steeds niets werd vernomen, heb ik met BVLB contact opgenomen en werd mij duidelijk, dat KCAF al enige tijd wist, dat de Woonbron "on hold" stond. Er was zowel door KCAF als door Woonbron tot dan toe niet gereageerd op onze evaluatie met een schets van de stand van zaken.

Inmiddels ben ik 4 e-mails met de Woonbron verder en krijg ik het "kastje-muur-gevoel", dat ik bij bepaalde overheden wel 'ns heb ervaren.

KCAF volgt de Woonbron, maar mijn buren reageren zeer verdeeld:


Hoe dan ook, als ik mijn buren weer op één lijn kan krijgen en we kunnen doorgaan, dan zullen de kosten voor onze 4 panden iets hoger uitvallen, maar zal de gemeente volgens de heer Han Mettau de 75% toekennen.
Ik heb daar echter een gemengd gevoel bij.

In augustus waren alle panden, waaronder 48/Woonbron, op één lijn, behalve pand 56. Dit pand telt 3 wooneenheden/eigenaars. Hen heb ik toen mee kunnen krijgen met de redenering, dat zij met hun afwachtende houding dan gratis zouden meeliften, omdat de onderzoeksresultaten voor het gehele blok zouden kunnen gelden.
Ik heb hen voorgehouden, dat Blok 74 met aan elkaar gebouwde huizen mandelige muren heeft, steunend op mandelige heipalen.

Het getuigt dus van onsolidair en verantwoordelijkheid mijdend gedrag om niet mee te doen.
Nu waren ze in the mood om mee te doen, maar stagneert alles door U, de Woonbron.

Kunt U, of één van U mij in contact brengen met een collega die me verder kan helpen?
De twee contactpersonen van de gemeente brengen mij niet verder, helaas.

Graag hoor ik van U.
Met vriendelijke groet en wensen voor een gezond en gelukkig 2021, verblijf ik,

Jan van Hensbergen, Coördinator Blok 74.


  Anna-Maria Kruithof <@woonbron.nl>
  Vr 2021-01-08 11:21 

Geachte heer van Hensbergen,

Allereerst u ook de beste wensen voor 2021. Zowel Mehmet als ik zijn inmiddels werkzaam in een andere regio binnen Woonbron. De opvolgster van Mehmet in Delfshaven is Rosanne Snikkers. U kan het beste bij haar terecht met u vragen. Ik heb haar toegevoegd in de cc, zodat u contact met haar kan opnemen. Ik wens u veel succes met het project.

Met vriendelijke groet, Anna-Maria Kruithof, Gebiedscoördinator
Woonbron, Kinheim 15, 3191 EG Hoogvliet, Rotterdam  Telefoon 088 966 0143


  <email jvh>  2021-01-10 
 
aan: Rosanne Snikkers <@woonbron
 
c.c.: pandeigenaren Blok 74 

Geachte Rosanne,

Via de gemeentelijke contactpersonen voor Woonbron en onze eerste contactpersoon, Anna Maria Kruithof, kom ik toch weer bij U terecht voor een ondertussen zeer prangend probleem, dat ik Anna Maria heb beschreven. Vandaar dat ik mijn email aan haar toevoeg en ook de standpuntbepaling Blok 74 op basis van de evaluatie die het eigenarenoverleg vorig jaar september heeft vastgesteld.
Aan dit overleg nam de heer Dick de Jong van het KCAF deel als regievoerder van de Woonbron.

Bij de vaststelling van evaluatie en standpunt is noch door het KCAF noch door de Woonbron enig voorbehoud aangetekend.
In onze email aan Anna Maria en in eerdere correspondentie hebben we de mandelige verantwoordelijkheid voor het gehele heiblok uiteengezet. Ook daar is toen door Woonbron geen aan- of opmerking over gemaakt.

Graag hoor ik vóór eind januari van U, of de Woonbron kan en wil participeren in het onderzoek van BVL Bouwadvies, zoals dat door KCAF mede namens U is voorgesteld aan ons, de pandeigenaren van Blok 74, Burg. Meineszlaan 48 t/m/ 56 te Rotterdam.

Ik vertrouw er op, binnenkort van U te horen en verblijf,

met vriendelijke groet,

Jan van Hensbergen.

P.S.: Het correspondentieoverzicht is weer bijgewerkt:
https://gaingate.com/fundering/


<email jvh>
 
aan Blok 74   Do 2021-01-14 21:42
doorgezonden
aan Woonbron   Wo 2021-01-20 15:09


Geachte Blok74-genoten,

Maandagochtend 25 januari heb ik het genoegen de heer Koen van 't Hof, Projectmanager Onderhoud van Woonbron, telefonisch te kunnen spreken.
Aandachtspunten voor dit gesprek:

  1. Stagnatie in de voortgang van ons funderingsonderzoek
    Dit kwam pas tot ons, toen BVL Bouwadvies eind november nog niets van zich had laten horen en wij hen vroegen om informatie.
     

  2. Bekendheid met verrichte voorwerk t/m evaluatie en standpuntbepaling
    Woonbron en KCAF hebben na verzending niet gereageerd op de plannen voor Fase 1, Stap 4.
     

  3. Regievoering door KCAF:
    Duidt "goed bezig" door De Jong in diverse mails in het traject ook op instemming van Woonbron?
    Woonbron heeft kenbaar gemaakt dat De Jong van KCAF de regie zou voeren over alle Blokprojecten waarbij Woonbron als huiseigenaar betrokken is.
     

  4. Mandelige muren/fundering
    betekent: gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit heipalen
    Dit standpunt is met alle betrokkenen gedeeld en heeft enkele twijfelaars overtuigd tot participatie. 
     

  5. Bereidheid tot voortzetting onderzoeksplan, planning in tijd.
    Kan het onderzoek Blok 74 worden doorgezet met Woonbron, of heeft Woonbron een eigen agenda in het afhandelen van de gemeentelijke wens tot onderzoek?
     

  6. Duidt "on hold" op achteroverleunen omdat pand 48 wellicht in verkoop gaat?
    Pand 50 heeft meermalen klachten over geluidsoverlast door de bewoners van pand 48 kenbaar gemaakt. De gedachte rees, dat Woonbron (voorheen ook eigenaar van pand 50) ook 48 aan een projectontwikkelaar wil verkopen.
     

  7. Woonbron aansprakelijk stellen voor kostenverhoging door vertraging en/of uittreding uit het overleg van Blok 74.
    De offerte is al tweemaal uitgesteld, tot heden zonder kostenverhoging. En Woonbron moet zijn (mede-)verantwoordelijkheid nemen in het onderzoek.
    Dat waren de twee hoofdargumenten van enkele participanten.


Mochten jullie nog op-/aanmerkingen hebben, dan graag een reactie.
Rond 20 januari wil ik de heer Van 't Hof graag de gesprekspunten mailen.

Met vriendelijke groet, Jan de Buurman.


  <email> jvh 2021-02-02 
  aan KCAF
Dick de Jong 
 Regie Woonbron

Hallo Dick,

Zojuist heb ik van Koen van 't Hof begrepen, dat we het onderzoek kunnen doorzetten en dat jij als coördinerend regievoerder namens Woonbron onze contactpersoon bent/blijft.

Jammer van die 3 maanden tijdverlies, maar starten in Q2 moet mogelijk zijn.

Is BVL Bouwadvies (Frank van Lier) nog steeds de beoogde uitvoerder?
Graag hoor ik van je, alvorens mijn Blokgenoten aan te schrijven.


Vriendelijke groet, Jan vH


  <email KCAF> 2021-02-02 
 
aan JvH 

Dag Jan,

De aanhouder wint.

Goede berichten dus; ik heb van Koen nog geen reactie, maar gaat goed komen;
En ja, BVL staat nog steeds aan de lat en doet het werk graag in Q2;

Ik zal hen deze week ff bijpraten, zodat er met jou/jullie en BVL afspraken qua planning gemaakt kunnen worden..

Ik zet hen alvast in de cc;
Ik stel voor daartoe binnenkort een zoom of teams te plannen?

Wordt vervolgd, Mvrgr Dick de Jong


  <email jvh>  2021-02-02 
 
aan:  Blok 74 

Geachte Blokgenoten,

Vanmorgen heb ik in een telefoongesprek met de heer Van 't Hof van Woonbron de bevestiging gekregen, dat het funderingsonderzoek voor ons hele Blok actief kan worden doorgezet.
De KCAF blijft de regievoerend coördinator voor Woonbron en van de heer De Jong heb ik reeds bericht ontvangen, dat BVL Bouwadvies gevraagd gaat worden in het tweede kwartaal het onderzoek op te starten.
Al met al enige maanden tijdverlies, maar een sterke bevestiging van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid in deze.

De heer Van 't Hof heeft me ook nog laten weten, dat pand 48 in handen van de Woonbron blijft en dat de geluidsoverlast door de huidige bewoners hun aandacht heeft.

Vanavond hoop ik de Infostream op onze site bij te werken.

Met vriendelijke groet,  Jan, uw buurman.


  ir. Dick de Jong | KCAF
  <d.dejong@
kcaf.nl> Wo 2021-03-24 11:42 

Dag Jan,

Het gaat helemaal goed komen.

We hebben net de opdracht voor begeleiding en onderzoek vanuit Woonbron ontvangen. Daarbij wordt uitgegaan van uitvoering onderzoek door BVL.

A.s. maandag heb ik met Frank van Lier van BVL en Woonbron-mensen een startbijeenkomst om e.e.a. in gang te zetten.
(Ook voor drie andere blokken in de wijk waar eigenaren aan de slag willen met Woonbron);

Ik ga er vanuit dat BVL daarna rechtstreeks met jou /jullie in overleg gaat voor de feitelijke afspraken voor het onderzoek, de machtigingen, enz.

Als er vragen zijn, dan hoor ik dat graag,

M vr gr  Dick de Jong
Postbus 494,
3430 AL Nieuwegein
info@kcaf.nl   www.kcaf.nl


  JvH / gesprek / Jennifer B.
  2021-04-09 

Pand is verkocht en wordt in juni opgeleverd. Welkomsbrief aan nieuwe eigenaar wordt nog even aangehouden.


Frank van Lier  BVL Bouwadvies BV
2021-05-20
 

Geachte heer van Hensbergen,

Zoals u weet zijn wij gevraagd het funderingsonderzoek aan uw blok uit te voeren. Voor wij starten dienen wij met intenties van alle eigenaren de subsidie vast te leggen bij de gemeente.
Ik zie dat deze nog niet ingevuld zijn.

KCAF zal deze namens Woonbron invullen (no. 48).

Kunt u uw blokgenoten (eigenaren) vragen om de intentie ook te tekenen en digitaal te retourneren? Zonder deze getekende formulieren kunnen wij geen subsidie aanvragen.
Een leeg formulier is in de bijlage toegevoegd.

Met vriendelijke groet,
 


 Jan van Hensbergen 
 2021-05-20

Geachte Blokgenoten,

Hierbij zend ik jullie het Machtigingsformulier door, dat ik ontving van de heer Van Lier van BVLB, het onderzoeksbureau dat voor ons Blok de subsidie bij de gemeente gaat aanvragen.
Het verzoek van BVLB is geheel volgens Stappenplan en past binnen de gemaakte afspraken.
Ik verzoek jullie 'vriendelijke doch dringend' het formulier in te vullen en te retourneren aan BVLB.

Desgewenst kun je ook dit formulier vanuit onze site oproepen Je vindt het onderaan de lijst die in beeld komt in de infotheek.
infotheek, rapporten nota's en beleidsplannen (gaingate.com)
Groepsnaam: 3022BL  / Entreecode: Blok74

In beide gevallen zou ik het op prijs stellen, als U mij "cc" een kopie stuurt, zodat ik overzicht hou op de voortgang.

Hoe dan ook, ik wens U allen prettige pinksterdagen.

Jan uw Buurman.


 Jan van Hensbergen 
email       2021-06-04

Geachte Blokgenoten,

Mogelijk hebt U al een machtigingsformulier ingevuld en toegestuurd aan F. van Lier van BVLB, prima. Maar op dit moment heb ik pas van 2 eigenaren een afschrift daarvan ontvangen.

Het kan ook zijn, dat invullen wel lukt, maar dat ondertekenen een probleem is. In dat geval kunt U het formulier naar ons sturen. Wij printen het dan uit en leggen het ter ondertekening aan U voor.
We sturen het dan met de andere formulieren door aan BVL Bouwadvies.

Graag horen we van U.
Met vriendelijke groet, Jan de Buurman.


 Jan van Hensbergen
 bericht   2021-06-22

Jan Willem Smit van BVL Bouwadvies heeft tot heden alleen een machtiging ontvangen van Woonbron Pand 48.
Wij hebben  4 machtigingen klaarliggen voor verzending.


  van Hensbergen
 bericht   2021-07-16

BLOK 74
Aanbesteding funderingsonderzoek & schatting subsidie + kosten
burg. meineszlaan 48 t/m 56: de stand van zaken per 16 juli 2021

Pand
Postcode
Instemming offerte
BVL Bouwadvies
instemming op
basis van
Kostenbasis
offerteprijs
Subsidie
Gemeente
Kosten
eigenaar
3022BL 48

Woonbron

KCAF-machtiging

1/9 x 11.600

0

1.288,89

3022BL 50 A

Heiko Sulman

evaluatie & telefoon

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 50 B

Ingrid van der Maarel

machtiging

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 52 A

Eleonora van Ree

machtiging

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 52 B

Inge Rosekrans

machtiging

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 54

Jan van  Hensbergen

machtiging

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 56 A2

Marc van den Herik

evaluatie & email

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 56 A1

Sven Rutten

machtiging

1/9 x 11.600

966,67

322,22

3022BL 56 B

Harjanti Kertokarijo

machtiging

1/9 x 11.600

966,67

322,22

 

 

 

 

 

 

 

Blok 74 steunt de keuze voor BVL Bouwadvies op basis van de offerte,
uitgebracht op 16 juni 2020 onder referentienr. F704 FvL
 

48 Appartementen Woonbron. Pand valt onder meerblokken-machtiging aan KCAF


50 A Heiko Sulman, Eigenaar / VvE actief / machtiging door instemming.
50 B Annika van der Maarel Bewoner / Ingrid van der Maarel, eigenaar / Machtiging ingezonden.
De eigenaars zijn bereid aan het onderzoek mee te doen. Van 50A zijn de kadastergegevens meegezonden.
Het rapport van een onderzoek uit 2016 wordt bij dit onderzoek betrokken.
Classificatie: “Matig tot Redelijk”, Handhavingstermijn: “5 tot 25 jaar”, Geldigheid: “5 jaar”.


52 A Eleonora van Ree, Eigenaar/Bewoner / VvE gezamenlijk bevoegd Machtiging ingezonden.
52 B Inge Rosekrans, Eigenaar/Bewoner / VvE gezamenlijk bevoegd Machtiging ingezonden.
Paul Rosekrans lid VvE; Agaath Rosekrans, woordvoerder in Blok 74
Een actieve VvE die zowel onderling als persoonlijk reageert op de ontwikkelingen.

54 Jan van Hensbergen, Eigenaar / Stichting GM beheert de woongroep.
Coördinatie van de Blok74-activiteiten en contactpersoon. Machtiging ingezonden

56 A01 Sven Rutten, Eigenaar/Bewoner: Machtiging ingezonden
56 A02 Marc van den Herik, Eigenaar/machtiging via email.
56 B Harjanti Kertokarijo en Jonas Kolenberg: Machtiging ingezonden.
De VvE is door 56 A opgericht en geregistreerd. Rutten en Van den Herik gaan een
VvE-beleidsplan ontwikkelen. Vanaf juni nieuwe bewoners 56B doen graag mee.


Dit overzicht is meezonden met de map BVL-B, bevattend machtigingen en intentieverklaringen van alle betrokken eigenaren, n.a.v. een emailreactie met de mededeling van Jan Willem Smit van BVL Bouwadvies BV op 21-6-2021, dat alleen van Woonbron de machtiging binnen was.
De emailadressen zijn als “CC” meegestuurd met de email aan BLB Bouwadvies.


 

 

Home Blok 74